Event - 20 september 2018

Kennissessie Microservices met Consul en Nomad door Conclusion Xforce

Goede kennissessies; dat is waar Xforce voor staat. Maandelijkse bijeenkomsten met elke maand een ander onderwerp. Voorbeelden van onderwerpen die tot nu toe aan bod zijn gekomen zijn OpenStack, Docker, Kubernetes, Red Hat Satellite 6, Python, Ansible en 'Hoe neem ik een Botnet over?'

De sessies worden gegeven door wisselende experts; vaak één van onze consultants, maar ook sprekers uit ons netwerk geven geregeld een presentatie. Kennissessies worden op verschillende manieren gegeven. Denk daarbij aan een presentatie, demo’s, bespreken van stellingen of cases. Dit leidt soms tot interessante discussies en het is in ieder geval altijd interactief en boeiend!

Jacco Logtenberg, Senior Linux Consultant van Conclusion Xforce, over de kennissessies: “Zoals source ‘open’ moet zijn, geldt dat ook voor kennis: het wordt meer door het te delen”

20 september kennnissessie Microservices met Consul en Nomad

Hashicorp ontwikkelt tools die veel gebruikt worden in devops omgevingen. Vagrant en Terraform zijn hele bekende, maar zeker niet de enige.
Voor het snel en hoog beschikbaar kunnen deployen van microservices vormt Consul met Nomad een veelgebruikte combinatie. Consul neemt de service-discovery voor zijn rekening en dient als key/value-store. Nomad is het landingsplatform voor de microservices, waarbij o.a. gebruik gemaakt kan worden van Docker, Java of gewone Linux-processen.

Richard Kettelerij, freelance software developer/architect en bij de Politie dagelijks aan het werk met deze tools, neemt ons mee in deze wondere wereld.

De kennissessie is gratis toegankelijk, maar meld je wel even aan, zodat we weten hoeveel eten besteld moet worden:

 

Aanmelden via Meetup

Programma

Donderdag 20 september 2018 van 17:30 tot 21:00 uur

LOCATIE: CONCLUSION XFORCE - HOUTEN - DE MOLEN 36

17.30 uur  :  ontvangst

18.00 uur : lopend buffet

Aansluitend start de kennissessie

 

Een bijeenkomst is altijd kosteloos en toegankelijk voor iedere ICT-professional die interesse heeft.

 

Meld je wel van tevoren aan via Meetup. Dan zorgen wij dat er eten is voor iedereen.