ProRail

Zorgen dat de treinen veilig kunnen blijven rijden is erg gaaf

 

"De afwisselende werkzaamheden, de ruime gelegenheid tot delen & opdoen van nieuwe kennis en de fijne werksfeer maken voor mij ProRail een fijne plek om te werken." Wouter Koldewijn, Consultant Conclusion Xforce

 

 

Mijn werk doet ertoe

Werken bij ProRail betekent voor mij werken in een bedrijfskritische omgeving. Als ik mijn werk niet goed doe, dan heeft dat uiteindelijk gevolgen voor de veiligheid van de treinreiziger.

 

Het blauwe bord verdween van het station

Momenteel werk ik als Senior Linux Beheerder binnen het Linux Beheer Team, maar ik ben gestart met een project waarbij het grote, blauwe informatiebord op het station in Utrecht werd vervangen door een digitaal bord. Mijn taak binnen het team was het maken van documentatie en bewaken van het nieuwe bord, dat bestond uit meerdere grote displays die samen een groot digitaal bord vormden.

 

Beheer van meer dan 2700 informatie borden

Hierna ben ik, in het Reisinformatie team, het beheer gaan doen van een groot aantal Linux Servers waarop de reisinformatie applicatie staat. Daarnaast behoorde het beheer van alle, ruim 2700, reisinformatie borden op alle stations in Nederland waar Linux op draait tot mijn voornaamste taken. 

Een aparte Linux afdeling was nodig

Gaandeweg kwamen er steeds meer Linux servers binnen ProRail, waardoor men besloten heeft een aparte Linux afdeling op te zetten.

Binnen ProRail zijn alle Linux servers voorzien van Red Hat Linux, met daarnaast applicaties voor ondersteunende diensten, maar ook voor het aansturen van de wissels en trein beveiliging zijn voorbeelden van applicaties die hierop draaien.

 

En nu

Momenteel beheer ik met name de Satellite omgevingen. Daarnaast neem ik deel aan de ontwikkeling en het testen en uitrollen van nieuwe platformen via Puppet.  Ook het maken van documentatie en doorvoeren van diverse changes binnen het Linux landschap behoren tot mijn werkzaamheden. 

 

Daarom is dit gaaf

De afwisselende werkzaamheden, de ruime gelegenheid tot 'delen en opdoen van nieuwe kennis' en de fijne werksfeer maken voor mij ProRail een fijne plek om te werken. Ook het werken bij een bedrijf in de publieke sector en het zorgen dat de “treintjes” veilig kunnen blijven rijden, is erg gaaf.