ING BANK

Werken bij ING, betekent werken bij een moderne Agile/scrum organisatie

Ik ken alle stappen vanaf het moment dat een pinpas in een betaalterminal in de winkel wordt gestoken tot het moment dat het geld van je rekening is afgeschreven en ik weet dat ook mijn aandeel daarin belangrijk is. ” Martin Vermeer, Consultant Conclusion Xforce

 

Via Xforce werk ik als Senior Linux Engineer bij de ING Bank in Amsterdam in het zogenaamde Cards domein. Dit onderdeel van ING houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met credit en debit cards. Denk hierbij aan het afhandelen van betalingen en autorisaties, maar ook uitgifte van creditcards en gewone betaalkaarten.

 

Werken in squads

Bij ING word op grote schaal gebruik gemaakt van de Agile/Scrum manier van werken zoals deze door Spotify ontwikkeld is, waardoor alle werkzaamheden nu in kleine squads van maximaal acht personen uitgevoerd worden. Mijn squad, The Bookmaker genaamd, is momenteel bezig met een migratieproject waarbij een deel van de betaalketen van ING verhuisd moet worden van de huidige mainframe omgeving naar een nieuwe Linux omgeving. Om dit mogelijk te maken is er een nieuw softwarepakket aangekocht dat op het Red Hat Linux platform moet gaan draaien. De ING bank is de eerste bank ter wereld waar dit pakket op een Linux stack zal gaan draaien. 

 

Mijn Ops-rol

Binnen mijn team ben ik de Ops Engineer. In deze rol houd ik mij bezig met het aanvragen en inrichten van nieuwe servers en zorg ik dat koppelingen met andere systemen gemaakt en getest worden. Een belangrijk deel van het werk heeft te maken met onze Continuous Delivery Pipeline.

Dit is de manier waarop binnen ING software ontwikkeld, getest en uiteindelijk op de productie omgeving geïnstalleerd moet worden. Hiervoor moeten niet alleen installatie scripts geschreven worden, maar zorgen we ook voor de security van software en systemen en zorg ik voor inrichting van applicatie monitoring met behulp van Logstash en Elastic Search.

 

Daarom werk ik voor ING

De manier waarop de organisatie zich heeft omgevormd van een old school organisatie naar een Agile/Scrum organisatie spreekt mij erg aan. Bij dit moderne ING zijn de teams van het begin tot het eind verantwoordelijk voor de eigen planning. En werken bij een bank lijkt saai, maar is het zeker niet. Het inzicht dat je krijgt in hoe het betalingsverkeer in Nederland werkt is erg leuk. Ik ken alle stappen vanaf het moment dat een pinpas in een betaalterminal in de winkel wordt gestoken tot het moment dat het geld van je rekening is afgeschreven en ik weet dat ook mijn aandeel daarin belangrijk is.