ING BANK

Werken bij ING, betekent werken bij een moderne Agile/scrum organisatie

"Als je een ING-betaalpas hebt met het V PAY logo, dan weet je dat je transacties worden afgehandeld door systemen die wij beheren."  Joost Doesburg, Consultant Conclusion Xforce.

 

Via Conclusion Xforce werk ik als Senior Linux Engineer bij de ING Bank in Amsterdam in het zogenaamde Cards domein. Dit onderdeel van ING houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met credit en debit cards. Denk hierbij aan het afhandelen van betalingen en autorisaties, maar ook uitgifte van creditcards en gewone betaalkaarten.

 

Werken in squads

Bij ING wordt op grote schaal gebruik gemaakt van de Agile/Scrum manier van werken zoals deze door Spotify ontwikkeld is, waardoor alle werkzaamheden nu in kleine squads van maximaal acht personen uitgevoerd worden. Mijn squad, ACING genaamd, is verantwoordelijk voor het controleren van de betaalautorisatie en de door Visa gerapporteerde boeking. Dit doen we in een softwarepakket van een leverancier wat we geautomatiseerd uitrollen (met Ansible) en beheren. De ING was in 2018 de eerste bank ter wereld die dit pakket op Linux draaide. Naast V PAY gaan we binnenkort ook de Maestro passen in dezelfde keten behandelen, om zo steeds meer delen van de mainframe omgeving te verhuizen naar een Red Hat Enterprise Linux stack.

Mijn rol

Alhoewel we een DevOps team zijn en we de rollen van ontwikkeling en operatie gezamenlijk kunnen oppakken, ben ik in mijn squad voornamelijk Ops Engineer. Ik hou me bezig met de veiligheid en het up-to-date zijn van de systemen, het overzien van de Continuous Delivery waarvoor we een pipeline gebruiken met onder andere Git, Jenkins en Ansible, en het maken van scripting en playbooks voor automatisering van deployment, rapportage en monitoring. Voor dat laatste gebruiken we tools zoals Logstash, Kibana, Graphite en Grafana. 

Developers en Ops Engineers zijn samen verantwoordelijk voor het functioneren van het systeem. Samen overzien we of ontwikkelde software zich ook goed gedraagt bij fouten of onverwachte situaties, en samen plannen we de verbeteringen die nodig zijn.

 

Verschillende keukens

Toen ik via Conclusion Xforce bij de ING kwam werken vond ik een organisatie waarin squads door de Agile/Scrum methode grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun output. Dit maakt werken bij ING een leuke uitdaging, waarin je je bezighoudt met operatie, ontwikkeling, veiligheid, continuous delivery en planning. Werken bij een bank klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. Ik ben best trots dat wat ik mede bouw en beheer daadwerkelijk door klanten wordt gebruikt. Als je een ING-betaalpas hebt met het V PAY logo, dan weet je dat je transacties worden afgehandeld door systemen die wij beheren.


Wil jij net als Joost een job waar je kan kijken in veel verschillende keukens bij diverse gave opdrachtgevers? Neem dan snel contact op met Diane Breure door een mail te sturen naar diane.breure@conclusionxforce.nl of te bellen naar 06-83117475.